تکنولوژی های آسانسور

قوانین نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

مشکل آپارتمان‌های قدیمی این است که در زمان ساخت، به سختی پیمودن پله‌های زیاد تا طبقه سوم و چهارم خیلی توجه نمی‌کردندو اما امروزه در تمامی ساختمان هایی که بیش از سه طبقه دارند، به هنگام ساخت، نصب آسانسور را نیز در نظر می گیرند.خیلی از خانواده‌ها طبقات اول یا نهایت دوم را ترجیح می‌دهند، چون وقتی خسته از کار برمی‌گردند، دیگر انرژی کافی برای بالارفتن از این همه پله را ندارند. بسیاری از ساختمان های قدیمی سه طبقه و بلندتر نیز وجود دارند که در آن ها از سیستم آسانسور استفاده نشده است. برای نصب و راه اندازی آسانسور در ساختمان ها و آپارتمان های قدیمی، قوانین و مقرراتی وجود دارد.در این صورت هر شرکتی که قصد نصب آسانسور در این گونه ساختمان ها را دارد، باید این قوانین را کاملا رعایت کند.در ادامه به بررسی این موضوع پرداخته ایم.

  • آیا امکان نصب آسانسور در ساختمان ها یقدیم یوجود دارد؟
  • مراحل قانونی نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی
  • نصب آسانسور در آپارتمان ها ی قدیمی چه شرایطی دارد؟
  • هزینه های نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی
  • پوشش ها و مزایای دریافت بیمه آسانسور برای آپارتمان های قدیمی
  • جمع بندی

آیا امکان نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی وجود دارد؟

 

بله، امکان نصب آسانسور جدید در ساختمان قدیمی وجود دارد. البته برای این کار باید اقداماتی قبل از شروع کار انجام شود. ابتدا یک متخصص فنی باید از محل بازدید کند و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت اطمینان از ایمنی، قرارگیری مناسب و مقاومت سازه در آینده را طرح‌ریزی کند.امکان نصب آسانسور جدید در یک ساختمان قدیمی وجود دارد، اما این کار نیازمند ملاحظات ویژه و پیچیده‌ای است. ابتدا باید مشخصات ساختمان به دقت بررسی شود تا اطمینان حاصل شود ستون‌بندی‌ و استحکام بنا امکان نصب و بهره‌برداری از آسانسور جدید را دارد.

همچنین بسته به نوع ساختمان و تعداد طبقات، آسانسورهای متفاوتی قابل استفاده هستند

همچنین بسته به نوع ساختمان و تعداد طبقات، آسانسورهای متفاوتی قابل استفاده هستند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. برای مثال، در ساختمان‌های کم ارتفاع می‌توان از آسانسور پله ای استفاده کرد که فضای کمتری را اشغال می‌کنند. علاوه بر این، لازم است طراحی سیستم آسانسور با معماری داخلی موجود ساختمان هماهنگ شود تا به زیبایی فضا لطمه وارد نشود.

در هر صورت، حضور یک مهندس ناظر برای طراحی، نظارت بر ساخت، و اطمینان از ایمنی و دوام آسانسور جدید در طول زمان امری ضروری است. پس با وجود پیچیدگی‌های خاص این پروژه، نصب آسانسور جدید در ساختمان‌های قدیمی، با برنامه‌ریزی دقیق، امکان‌پذیر است.

مراحل قانونی نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی

  • اولین مرحله برای نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی، جلب رضایت همه ساکنان است. ساکنان طبقه اول چون زیاد از آسانسور استفاده نمی‌کنند، ممکن است با این طرح موافقت نکنند. اما باید بدانید که طبق ماه ۲۳ قانون تملک‌ آپارتمان‌ها، مالکان تمامی طبقات باید هزینه نصب آسانسور را پرداخت کنند.
  • بعد از کسب رضایت تمامی مالکان، باید برای گرفتن مجوزهای لازم اقدام کنید. در این مرحله یک کارشناس فنی آپارتمان شما را بررسی می‌نماید و میزان مقامت ساختمان را ارزیابی می‌کند. بر اساس نظر کارشناسی این فرد، بهترین مکان برای نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی مشخص خواهد شد.
  • طبق قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی و قانون شهرداری برای نصب آسانسور، باید نقشه به تایید سازمان نظام مهندسی کشور برسد و مجوزهای لازم دریافت شود. اگر آسانسور در محیط داخلی آپارتمان باشد، نیازی به مجوز شهرداری نیست؛ اما اگر برای نصب آسانسور از حیاط اقدام می‌کنید و یا قصد ورود به حریم خیابان را دارید، باید طبق قانون شهرداری برای نصب آسانسور به شهرداری منطقه خود مراجعه و مجوز دریافت کنید.
  • بعد از دریافت مجوز، هزینه نصب آسانسور در ساختمان قدیمی ارزیابی می‌شود و در نهایت طبق روالی که در بخش بعدی توضیح خواهیم داد، بین مالکان تقسیم می‌شود.
  • در نهایت شرکت مورد نظر آسانسور را نصب می‌کند و در دسترس ساکنان قرار می‌دهد.

نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی چه شرایطی دارد؟

بسیاری از افراد سالخورده یا دارای معلولیت جسمی در آپارتمان‌های قدیمی زندگی می‌کنند و بالارفتن از پله‌ها برای آنها خیلی سخت است. از همین رو در سال‌های گذشته تقاضا برای نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی رشد زیادی داشته است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی امکان نصب آسانسور از حیاط و در داخل آپارتمان‌های قدیمی فراهم شده است.

  • یکی از شرایط مهم نصب و راه اندازی آسانسور در ساختمان های قدیمی، رضایتمندی ساکنان از این موضوع است. بر اساس ماده 23 قانون تملک آپارتمان ها، ساکنان تمامی طبقات در ساختمان های قدیمی باید نسبت به نصب و راه اندازی آسانسور، رضایت کامل خود را اعلام کنند. همچنین پس از اعلام رضایت، باید سهم خود را از هزینه های خرید و نصب آسانسور پرداخت کنند.
  • برای نصب آسانسور در آپارتمان قدیمی شامل مسکونی، تجاری، اداری یا حتی انبار، باید کارشناس شرکت نصب آسانسور از ساختمان بازدید کند. این کارشناس مواردی مانند مقاومت ساختمان، امکان تقویت آن و وجود محلی مناسب برای نصب آسانسور را بررسی خواهد کرد.
  • حداقل فضایی که باید در این ساختمان ها، برای نصب آسانسور در نظر گرفته شود، به میزان 100*160 و 145*145 سانتی متر است. همچنین حداقل فضای مور نیاز کابین، برای ظرفیت های سه، چهار و پنج نفره به ترتیب به میزان 0.6، 0.8 و یک متر مربع خواهد بود.
  • در زمان ساخت آپارتمان‌های قدیمی محلی برای نصب آسانسور در نظر گرفته نشده است. همین موضوع چالش اصلی برای یافتن مناسب‌ترین محل برای نصب آسانسور در ساختمان‌ها قدیمی است. حداقل متراژ کابین آسانسور بر اساس تعداد افراد به شرح جدول زیر است.
  • در صورت نصب آسانسور در محیط داخلی ساختمان، اخذ مجوز شهرداری ضرروی نیست. اما چنانچه با این کار وارد حریم کوچه یا خیابان شوید، ضروری است مجوز نصب را از شهرداری منطقه دریافت کنید.
  • مطابق با ماده 23 قانون تملک ساختمان، ساکنان طبقات همکف و اول نیز باید هزینه نصب و راه اندازی آسانسور را پرداخت کنند. هر چند این دلیل را بیاورند که از آسانسور استفاده نخواهند کرد.
  • مطابق با ماده 4 قانون تملک آپارتمان، چنانچه مجموع متراژ طبقات دوم، سوم و چهارم از مساحت طبقات همکف و اول بیشتر باشد، سایر مالکین، این حق را دارند تا از طریق قانونی، سهم هزینه نصب آسانسور را به اضافه خسارات احتمالی از مالکینی که اعتراض دارند، دریافت کنند.
  • مالکینی که متقاضی نصب بالابر در ساختمان های قدیمی هستند، باید برق سه فاز برای آن تهیه کنند. البته در صورت نصب آسانسور هیدرولیکی، برق تک فاز کفایت می کند.
  •  
  • ظرفیت آسانسور حداقل متراژ کابین
    ۳ نفر ۰٫۶ متر مربع
    ۴ نفر ۰٫۸ متر مربع
    ۵ نفر ۱ متر مربع

هزینه های نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

مسلما استفاده از قطعات باکیفیت آسانسور، نیازمند به پرداخت هزینه بیشتری خواهد بود! عوامل موثر در تعیین قیمت آسانسور و نصب آن در ساختمان‌های قدیمی، به شرح زیر می‌باشند:

  1. نوع آسانسور 
  2. مقدار بازسازی
  3. حق الزحمه کارشناسان و تعمیرکاران
  4. خرید سازه و خرپشته برای نصب آسانسور کششی

پس از تعیین کل هزینه ها، باید مبلغ آن به طور منصفانه بین مالکان طبقات تقسیم شود تا همه آن ها احساس رضایت داشته باشند.

علاوه بر این با توجه به نوع آسانسوری که انتخاب می‌کنید، ممکن است نیاز به موتورخانه باشد که هزینه‌ها را به شدت بالا می‌برد!

پیشنهاد ما استفاده از آسانسورهای بدون نیاز به موتورخانه است که هزینه‌های شما را به شدت کم می‌کنند. آسانسور گیرلس و هیدرولیک بهترین گزینه‌ها برای نصب در خانه‌های قدیمی هستند.

این مدل‌ها نیاز به موتورخانه ندارند و حتی در مدل هیدرولیک حتی نیاز به چاه آسانسور هم نیست و به راحتی می‌توانید بدون تخریب ساختمان آسانسور خود را نصب کنید.


پوشش‌ها و مزایای دریافت بیمه آسانسور برای آپارتمان های قدیمی

بیمه مسئولیت آسانسور خساراتی را پوشش می‌دهد که در اثر بروز حادثه در زمان استفاده از آسانسور متحمل شده‌اید. در بسیاری از موارد این بیمه تنها می‌تواند خسارات جانی را پوشش دهد. برای اینکه بتوانید از بیمه آسانسور استفاده کنید، ضروری است که تمامی سرویس‌های لازم قبل از حادثه انجام شده باشد. از طرفی تعمیرکار باید شرکتی و تمامی فاکتورها به همراه گزارش‌های سرویس و مدارک سلامت فیزیکی آسانسور در دسترس باشد. اگر برای تعمیر آسانسور از تعمیرکار متفرقه استفاده کنید، بیمه هیچ خسارتی به شما پرداخت نخواهد کرد. موارد تحت پوشش دریافت بیمه آسانسور برای آپارتمان های قدیمی به شرح زیر است:

  • هزینه پزشکی در اثر حادثه؛
  • غرامت نقص عضو؛
  • غرامت فوت (دیه).

پرداخت دیه و نقص عضو در بیمه مسئولیت آسانسور با توجه به نرخ دیه هر سال تعیین می‌شود. دیه در سال ۱۴۰۱ برای ماه‌های عادی ۶۰۰ میلیون تومان و در ماه‌های حرام ۸۰۰ میلیون تومان است. هزینه پزشکی هم با‌توجه‌به انتخاب میزان پوشش می‌تواند شامل ۵ تا ۴۰ میلیون تومان باشد.

بیمه مسئولیت آسانسور موارد زیر را پوشش نمی‌دهد.

  • خسارات ناشی از اغتشاش، اعتصاب و جنگ؛
  • خسارات عمدی؛
  • خسارات ناشی از نقص فنی؛
  • خسارات ناشی از حوادث هسته‌ای و امواج رادیویی؛
  • خسارات ناشی از اعمال بار اضافی.

جمع بندی

نصب آسانسور در ساختمان ها و آپارتمان های قدیمی، قوانین و شرایط خاص خود را دارد. در بالا به مهم ترین قوانین مربوط به این موضوع اشاره کردیم. به دلیل حساسیت نصب بالابر در این قبیل ساختمان ها، توصیه می شود به دنبال بهترین شرکت آسانسور برای این کار باشید. زیرا می توانید تا حدود زیادی از نحوه نصب سیستم و عمکلرد مطلوب پس از آن آسوده خاطر باشید. در این خصوص شرکت آسانسوری آرمان لیفت با وجود تجربیات زیادی که در زمینه انواع آسانسور در ساختمان های مختلف دارد، می تواند گزینه ایده آلی باشد. زیرا این شرکت با وجود تکنسین ها و نصابان ماهر و توانمند و همچنین تولید آسانسورهای باکیفیت، تلاش زیادی می کند تا آسانسور در ساختمان قدیمی از ایمنی و کارایی بالایی برخوردار باشد.

“,”selector”:”wd-map-id-665ac73028012″}’>

Praesent Iaculis sit Vehicula
Lap. 4 Tellus A17-B27

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.